Databricksin Lakehouse tukee edistynyttä analytiikkaa ja tekoälyä

Databricksin Lakehouse tukee edistynyttä analytiikkaa ja tekoälyä

Databricksin Lakehouse-kokonaisuus mahdollistaa organisaatioille monimutkaisten analytiikassa tarvittavien kyselyjen suorittamisen valtavilla datamäärillä. Voimme siis hyödyntää Databricksin analytiikkaa ja tekoälyä laajasti useilla eri toimialoilla ja useissa eri käyttötarkoituksissa.

Etlialaiset ovat tuttu näky Databricks-tapahtumissa, jotka kuuluvat olennaisena osana yhteydenpitoon kumppaniverkostomme kanssa. Olemme seuranneet kiinnostuneina Databricksin tiekartan etenemistä ja kehitystoimenpiteitä jo useamman vuoden ajan. Olemme osallistuneet useisiin Databricksin tapahtumiin, kuten keväällä 2023 pidettyyn Lakehouse-päivään Tukholmassa sekä Databricksin Helsingissä järjestämään pääpuheenvuorotapaamiseen.

Nämä tapahtumat tarjosivat loistavan tilaisuuden tavata Databricksin ammattilaisia ja muita kiinnostavia ihmisiä alaltamme. Luodessamme uusia yhteyksiä, saimme myös kuulla uusimmista oivalluksista, jotka tietysti haluamme nyt välittää teille.

Lakehouse-kokonaisuuden mahdollisuudet

Tukholman Lakehouse-päivässä saimme tietoiskun Databricksin Lakehouse-kokonaisuudesta. Databricksin johtajat esittelivät tuotteen asemointia ja tulevaisuuden näkymiään. Lisäksi tutustuimme sekä Databricksin omiin toteutuksiin, että tapahtuman sponsoreiden toteutuksiin. Olimme vaikuttuneita tilaisuudessa jaettujen oivallusten antamista uusista näkökulmista ja päätimme jakaa muutamia keskeisiä opetuksia.

Avoimia Data Lakehouse -malleja käytetään yhä enemmän standardina datan ja tekoälyn hyödyntämisessä. Ne tarjoavat yhtenäisen ja skaalautuvan infrastruktuurin suurten datavolyymien käsittelyyn.

Lisäksi avoimet Data Lakehouset on suunniteltu alusta alkaen tukemaan edistynyttä analytiikkaa ja tekoälyä. Tämä mahdollistaa organisaatioille monimutkaisten kyselyjen suorittamisen valtavilla datamäärillä. Ne tarjoavat myös tarvittavat työkalut ML-mallien ja muiden tekoälysovellusten luomiseen ja käyttöönottoon. Databricksin analytiikkaa ja tekoälyä voidaan hyödyntää laajasti useilla eri toimialoilla ja useissa eri käyttötarkoituksissa.

Etlian kokemuksen perusteella näemme, että siirtyminen perinteisistä tietovarastoratkaisuista Data Lakehouseen tarjoaa seuraavat edut Databricksin alustalla:

  1. Lakehousella on mahdollista käsitellä sekä relaatiolähteitä että tiedostoja/ei-relationaalisia lähteitä (kuten kuvia) yhdellä alustalla.
  2. ML-pisteytysmalleja ja muita edistyneen AI:n toteutuksia voidaan toteuttaa yhdessä paikassa, sillä Databricks tarjoaa kapasiteetin ja kyvykkyydet työskennellä mallien kanssa.
  3. Noudattamalla Databricksin ohjeita ja Best Practise -käytäntöjä alustan käyttökustannuksia on mahdollista optimoida. Yhden alustan käyttö mahdollistaa myös lyhyemmän kehityssyklin.

Olemme jo kokeilleet muutamia Helsingin Keynote -tapaamisessa esiteltyjä Databricksin tulevia ominaisuuksia heti tuoreeltaan ja odotamme innokkaasti muiden uusien ominaisuuksien testaamista. Raportoimme näistä löydöksistä teille lähitulevaisuudessa!

Ystävällisin terveisin, Jaakko ja Raaju Etlialta

Back to work – Toimitusjohtajan katsaus vuoteen 2023

.