Etlian tarina

Etlian tarina

Etlia Oy perustetaan keväällä 2013. Perustajaosakkaina toimivat hallituksen puheenjohtaja Juuso Maijala sekä toimitusjohtaja Janne Suntinen. Alkuun vaikeinta on löytää yritykselle sopiva nimi. Heti kevään 2013 aikana Etlia kasvaa yhdellä työntekijällä ja samalla pienosakkaalla. Yrityksen toiminta lähtee käyntiin vauhdilla, sillä ensimmäinen projekti saadaan heti Norjasta. SAP-analytiikkaprojekin tarkoituksena on kehittää suuren logistiikkayhtiön kunnossapitoa kokonaisuutena ja tehdä ennakoivaa huoltoa. Yritys saa pian myös muita analytiikkaprojekteja. SAP-analytiikka on Etlian ydinosaamista, johon kaikki yrityksen työntekijät ovat erikoistuneet.

Vuonna 2014 käynnistetään Etlian tuoteliiketoiminta ja toteutetaan mobiililaitteilla ja SaaS-palveluna toimiva matkalaskuohjelmisto Pockett. Yrityksen liikevaihto kasvaa, tuloksen jäädessä kuitenkin edellisvuodesta. Tulosta ja liikevaihtoa heikentävät tuoteliiketoiminnan kustannukset, sekä ajan valuminen konsultoinnista tuoteliiketoimintaan. 2015-vuoden aikana Pockett-ohjelmiston kehitys syö yrityksen resursseja ja heikentää taloudellista tilannetta. Näin olleen tuoteliiketoimintaan panostaminen päätetään lopettaa. Vuoden 2016 alussa Janne Suntinen luopuu omistusosuudestaan ja jää pois Etlian toimitusjohtajan tehtävistä. Juuso Maijala aloittaa Etlian toimitusjohtajana. Vuoden loppupuolella yritys tekee päätöksen myydä Pockett-ohjelmisto. Liiketoimintaa saadaan vakautettua vaikeamman vuoden jälkeen.

Vuonna 2017 Etlia kasvaa kahdella työntekijällä. Uuden osaamisen myötä analytiikkatoiminta laajenee SAP-analytiikasta kattamaan laajan valikoiman erilaisia analytiikan teknologioita. Laajentaminen osoittautuu nopeasti hyväksi ratkaisuksi ja analytiikkaliiketoiminta kasvaa. Vuosi 2017 on kokonaisuudessaan hyvä vuosi taloudellisesti ja Etlia saa enenevissä määrin suoria asiakkuuksia tärkeimmässä kohderyhmässään suurasiakkuuksissa. Menestyksekäs vuosi antaa hyvät lähtökohdat tulevalle kasvulle ja kannattavuudelle.

Vuonna 2018 Etlian kasvu jatkuu ja kannattavuus pysyy hyvällä tasolla. Janne Dalin liittyy Etlian hallitukseen ja johtoryhmään. Vuonna 2019 erityisesti pilviteknologia ja SAP-liiketoiminta kasvavat ja tukevat yrityksen kannattavuutta. Kaksi uutta työntekijää liittyvät Etlian vahvuuteen. Kasvu ja kannattavuus vahvistuvat edelleen tulevina vuosina ja kasvua tapahtuu erityisesti pilviteknologioissa. Vuonna 2021 käynnistetään Etlian strategiatyö ja kasvulle, tunnettuudelle ja toiminnan kehittämiselle esitetään korkeat tavoitteet. Kriittiset kehitysohjelmat ja määrätietoinen seuranta aloitetaan. Keväällä 2022 Mikko Koljonen liittyy Etlian hallitukseen. Etlian tarina jatkuu kohti uusia tavoitteita ja projekteja.

Arvot ohjaavat Etlian toimintaa

.