Etlia on analytiikka-alan arvonluoja

Meistä

About

Etlia lyhyesti

Etlia on nopeasti kasvava suomalainen data-insinööritoimisto. Autamme asiakkaitamme luomaan liiketoiminta-arvoa datasta hyödyntäen merkittävimpiä liiketoiminta-alustoja ja muita tietolähteitä. ​
Tarjoamme monipuoliset palvelut tiedolla johtamiseen ratkaisujenne koko elinkaarelle. Olemme tunnettu analytiikkateknologioiden ja vaativien analytiikkaratkaisujen osaajana ja ketteränä sekä asiakaslähtöisenä kumppanina.
Asiakaskuntaamme kuuluu Suomen johtavia alojensa yrityksiä, kuten Ahlstrom, Aidian, Containerships ja Metso Outotec.

Asiantuntijoillamme on keskimäärin yli 15 vuoden kokemus tiedolla johtamisesta ja dataprojekteista. Tavoitteenamme on tarjota data-alan huippuosaajille paras ammatillisen kehittymisen työympäristö ja yhteisö. Näin pystymme auttamaan kansainvälisiä yritysasiakkaitamme luomaan arvoa nykyaikaisten analytiikkaratkaisujen avulla.

Yhtiömme on perustettu vuonna 2013. Toimistomme on Keilaniemessä Espoossa. ​

1#

Tuotamme asiakkaillemme arvoa datasta.

15v

Konsulteillamme on keskimäärin 15 vuotta kokemusta dataprojekteista.

40+

Yli 40 menestyksekästä projektia ja useita pitkäaikaisia asiakassuhteita.
About Etlia

Toimintatavat

Toimimme ketterästi ja tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Missio

Autamme asiakkaitamme luomaan datasta arvoa liiketoiminnalle.

Arvot

Arvostamme ihmisiä, olemme luotettavia, voimaannutamme muita ja parannamme toimintaamme jatkuvasti.

Kaikkea tekemistämme ohjaavat Etlian arvot. Tutustu arvoihimme.

Etlian tarina

Etlian kasvun ja kehityksen vahva perusta on SAP-analytiikkaprojektien kansainvälisessä osaamisessa. Ensimmäisten 10 vuoden aikana Etliasta on tullut modernien analytiikkateknologioiden osaaja, joka toimii avainrooleissa asiakasyritysten vaativissa analytiikka-, BI- ja tietovarastointiprojekteissa.

Etlia Oy perustetaan keväällä 2013. Perustajaosakkaina toimivat hallituksen puheenjohtaja Juuso Maijala sekä toimitusjohtaja Janne Suntinen. Alkuun vaikeinta on löytää yritykselle sopiva nimi. Etlia tulee termistä ETL (Extract, Transform and Load), johon lisättiin perustajien korvaan hyvältä kuulostava loppu.

Ensimmäinen kansainvälinen SAP-analytiikkaprojekti

Heti kevään 2013 aikana Etlia kasvaa yhdellä työntekijällä ja samalla pienosakkaalla. Yrityksen toiminta lähtee käyntiin vauhdilla, sillä ensimmäinen projekti saadaan heti Norjasta. SAP-analytiikkaprojektin tarkoituksena on kehittää suuren logistiikkayhtiön kunnossapitoa kokonaisuutena ja tehdä ennakoivaa huoltoa. Etlia saa pian myös muita analytiikkaprojekteja. SAP-analytiikka on tässä vaiheessa Etlian ydinosaamista, johon kaikki yrityksen työntekijät ovat erikoistuneet.

Useiden analytiikkateknologioiden osaaminen tuo uusia asiakkaita

Vuonna 2017 Etlia kasvaa kahdella työntekijällä. Uuden osaamisen myötä analytiikkatoiminta laajenee SAP-analytiikasta kattamaan laajan valikoiman erilaisia analytiikan teknologioita. Laajentaminen osoittautuu nopeasti hyväksi ratkaisuksi ja analytiikkaliiketoiminta kasvaa.

Vuosi 2017 on kokonaisuudessaan hyvä vuosi taloudellisesti ja Etlia saa enenevissä määrin suoria asiakkuuksia tärkeimmässä kohderyhmässään suurasiakkuuksissa. Menestyksekäs vuosi antaa hyvät lähtökohdat tulevalle kasvulle ja kannattavuudelle.

Pilviteknologiaosaaminen kasvun moottorina

Vuonna 2018 Etlian kasvu jatkuu ja kannattavuus pysyy hyvällä tasolla. Janne Dalin liittyy Etlian hallitukseen ja johtoryhmään. Vuonna 2019 erityisesti pilviteknologia ja SAP-liiketoiminta kasvavat ja tukevat yrityksen kannattavuutta. Kaksi uutta työntekijää liittyvät Etlian vahvuuteen. Kasvu ja kannattavuus vahvistuvat edelleen tulevina vuosina ja kasvua tapahtuu erityisesti pilviteknologioissa.

Kehitysohjelmat ja seuranta kasvustrategian tukena

Vuonna 2021 käynnistetään Etlian strategiatyö ja kasvulle, tunnettuudelle ja toiminnan kehittämiselle esitetään korkeat tavoitteet. Kriittiset kehitysohjelmat ja määrätietoinen seuranta aloitetaan. Keväällä 2022 Mikko Koljonen liittyy Etlian hallitukseen. Etlian tarina jatkuu kohti uusia tavoitteita ja projekteja.

.