Microsoft Fabric 

Microsoft Fabric 

Olette saattaneet huomata hälinän Microsoftin äskettäin ilmoitetusta palvelutarjonnasta nimeltään Microsoft Fabric. Niin olemme mekin! Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin tuotteeseen ja keskustelemme siitä, onko se hypensä veroinen. 

Mitä varten? 

Microsoft on käyttänyt kaksi vuotta integroidakseen datanhallinta tuotteensa yhden alustan varaan. He ovat pyrkineet tekemään niistä saumattomasti yhteensopivia keskenään, jotta tiedon käyttö, analysointi ja hallinta olisi mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Microsoft halusi myös yhdistää erilaiset tietolähteet yhdeksi kokonaisuudeksi, jotta tiedon saavuttaminen olisi helpompaa. Lisäksi Microsoft Fabric pyrkii tarjoamaan tarvittavat työkalut nykypäivän liiketoiminnan ohjaukseen kaikille, jotka tarvitsevat ainoastaan rajallisesti resursseja sekä, joiden tiedontarve kasvaa eksponentiaalisesti. Kaiken kaikkiaan Microsoft Fabricin tarkoituksena on yhdistää kaikki erilaiset työkalut, joita tarvitaan datan hallintaan ja analysointiin, yhdeksi alustaksi, jossa asiakas voi saumattomasti käsitellä dataa. 

All in One

Microsoft Fabric sisältää kaiken tarvittavan liiketoiminnan datan hallintaan ja prosessointiin, samalla huolehtien sen turvallisesta säilytyksestä. Software as a Service (SaaS) -alustana Microsoft Fabric on helppokäyttöinen ja takaa sovellusten integraation laadun. Fabric mahdollistaa datan tallentamisen yhteen datajärveen, jota kutsutaan nimellä OneLake. Koko organisaatio voi tallentaa kaiken analytiikkadatan yhteen yhdistettyyn datajärveen ilman, että sitä kopioidaan useisiin paikkoihin. Fabric Power BI:n avulla OneLaken dataan pääsee käsiksi suoraan järvelle suunnitellun Direct Lake Mode -tilan avulla, joka pyrkii ratkaisemaan aiempiin Import- ja DirectQuery-tiloihin liittyvät viive- ja nopeusongelmat. 

Muut työkalut Microsoft Fabricissa ovat Azure Data Factory datan integrointiin sekä Synapse Data Engineering, Data Warehousing, Data Science ja Real-Time Analytics. Nämä Microsoftin aiemmin olemassa olleet työkalut auttavat yrityksiä pysymään ajan tasalla datan hallinnan saralla. Näiden sovellusten integraatio tarjoaa vielä enemmän mahdollisuuksia datan hyödyntämiseen. Mukana on myös Power BI liiketoimintatiedon analysointiin. Sen integroiminen muihin Fabricin työkaluihin avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia datan analysointiin. Power BI:n yhdistäminen OneLakeen tekee datan käytöstä ja analysoinnista helppoa ja kätevää. Microsoft on lisännyt jopa copilotin avustamaan datan visualisoinnissa. Fabric tuo tutun BI-työkalun ajan tasalle. 

Kokonaan uutena sovelluksena Microsoft on lisännyt yksinomaan Fabriciin työkalun, joka mahdollistaa yrityksesi asettamaan laukaisimia ja kynnystasoja tiettyjen datan arvojen osalta. Data Activatorilla voit automatisoida toimintoja datan perusteella. Power BI:hin liitetty Data Activator mahdollistaa oivallusten muuttamisen toiminnaksi, sillä toimet voidaan suorittaa automaattisesti, kun jokin datajoukosta saatava arvo ylittää asetetun tason. Microsoft Purview täydentää Microsoft Fabricin auttamalla datan hallinnassa ja suojauksessa. 

Sovellukset työskentelevät yhdessä 

Mutta tuoko olemassa olevien tuotteiden yhdistäminen yhden sateenvarjon alle mitään etuja käyttäjälle? Kyllä, se tekee asioista yksinkertaisempia. Koko tiimi, mukaan lukien Data-insinöörit, Data-tieteilijät ja Data-analyytikot, pystyvät työskentelemään samassa ympäristössä ja voivat keskittyä projektiin eikä eri työkalujen yhteensovittamiseen. Voimme siis päätellä, että nämä Fabriciin integroidut sovellukset ovat arvokkaampia yhdessä, kuin mitä nämä sovellukset olisivat yksinään. 

Fabric käy tällä hetkellä läpi testausvaihetta yksityisessä esikatselussa ja on luonnollista odottaa matkan varrella joitain pieniä haasteita. Kuitenkin, jo tässä varhaisessa vaiheessa palvelun Software-as-a-Service (SaaS) -tarjonta tekee huomattavan vaikutuksen. Katsoen eteenpäin, Fabricin tuleva kehityssuuntaus kätkee sisäänsä suuren potentiaalin. Tämä SaaS-alusta yksinkertaistaisi organisaatioiden datan hallintaa ja säästäisi tilaa ja laskentatehoa. Direct Lake Mode kuulostaa kiinnostavalta, jos lupaus Power BI:n päivitysaikojen pienemisestä voidaan helposti toteuttaa nykyiseen ympäristöön. Suosittelemme pysymään kuulolla, kun pidämme sinut ajan tasalla. 

MS Fabricin testaus ¬ Arvostelu ”Luo raportti automaattisesti” -toiminnosta 

.