Tekoäly datainsinöörin apuna – käytännön kokemuksia

Tekoäly datainsinöörin apuna – käytännön kokemuksia

Kirjoittanut Shubham Keshri

Datainsinöörinä ymmärrän, kuinka työlästä ja aikaa vievää toistuvien tehtävien suorittaminen voi olla. Siksi haluan jakaa joitakin tekoälyyn perustuvia vinkkejä, joilla voit virtaviivaistaa työtapojasi ja lisätä tuottavuuttasi.

Ensimmäinen työkalu, jota suosittelen lämpimästi, on Bing Chat GPT. Se on tekoälypohjainen chatbot, joka auttaa sinua monissa tehtävissä aina yksiköiden muuntamisesta pitkien artikkelien tiivistämiseen. Se on kuin henkilökohtainen avustajasi!

Toinen työkalu, jonka avulla voit säästää aikaa, on GitHub Copilot. Se auttaa sinua kirjoittamaan koodia nopeammin ja tehokkaammin. GitHub Copilot käyttää koneoppimista ehdottaakseen koodinpätkiä ja se suorittaa automaattisesti toistuvia tehtäviä, kuten taulukoiden luomista tai tiedostojen kopioimista paikasta toiseen.

Tekoälyn käyttö Azure Synapse Analyticsin kanssa

Eräässä asiakasprojektissa käytimme Azure Synapse Analyticsia rakentaaksemme tehokkaita dataputkia. Kuten ehkä jo tiedätkin, Azure Synapse ei kuitenkaan anna kirjoittaa koodia suoraan IDE:ssä. Sen sijaan on käytettävä portaalia.

Koodi piti kopioida esimerkiksi Notebookista ja liittää Bing AI:hin. Sama kuin yrittäisi pelata shakkia toinen käsi selän taakse sidottuna! Siksi käytämme tätä menetelmää vain satunnaisesti migraatioiden tekemiseen. Ratkaisu ei ole täydellinen, mutta joskus se toimii.

Koodin kopioiminen ja liittäminen ei ollut hauskaa! Mutta ehkä joku oli huomannut tämän turhan vaiheen: Visual Studion ja Visual Studion koodin kanssa toimivan GitHub Copilotin viimeisimmän päivityksen myötä voit nyt käyttää sisäänrakennettua chat-ominaisuutta samojen tehtävien suorittamiseen ilman, että sinun tarvitsee siirtyä sovelluksesta toiseen.

Tekoälyn käyttö Azure Synapse -työkirjojen kanssa

Seuraavaksi esittelen joitakin konkreettisia esimerkkejä siitä, miten näitä työkaluja voidaan käyttää yhdessä Azure Synapse -työkirjojen kanssa.

Jos työskentelet Synapsen työkirjojen ja Py Sparkin tai Spark SQL:n kanssa, tiedät, kuinka työlästä voi olla kirjoittaa koodia toistuviin tehtäviin, kuten taulukoiden luomiseen tai tiedostojen kopioimiseen paikasta toiseen. Mutta GitHub Copilotin avulla voit helposti automatisoida nämä tehtävät muutamalla näppäinpainalluksella.

Oletetaan esimerkiksi, että haluat luoda uuden taulukon Synapse Analyticsissa PySparkin avulla. Normaalisti tämä vaatisi useita rivejä koodia. Mutta GitHub Copilotin avulla sinun tarvitsee vain kirjoittaa ”create table” ja sen jälkeen taulukon nimi ja kunkin sarakkeen tietotyyppi. Seuraavaksi GitHub Copilot luo koko Py Spark -koodin puolestasi!

Voit myös kopioida Data Lake -tiedostoja paikasta toiseen Synapse Analyticsissa Spark SQL:n avulla. Silloin sinun tarvitsee vain kirjoittaa ”copy data lake files” ja sen jälkeen lähde- ja kohdepolut. GitHub Copilot luo jälleen koko Spark SQL -koodin puolestasi!

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten voit datainsinöörinä lisätä tuottavuuttasi käyttämällä Bing Chat GPT:tä ja GitHub Copilotia Azure Synapse -työkirjojen kanssa. Automatisoimalla toistuvia tehtäviä ja virtaviivaistamalla työtapojasi voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: prosessien automatisointiin, tietojen analysointiin ja oivallusten tuottamiseen.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, ota meihin yhteyttä. Muista myös pysyä avoimena uusille työtavoille ja jatka koodaamista!

P.S. Huomasitko, että tämä blogikirjoitus on kirjoitettu tekoälyn avulla?

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja

Etlian data- ja analytiikkaosaamisen kysyntä jatkaa vahvaa kasvua vuonna 2024

.