3 syytä ottaa Fabric käyttöön nyt – Direct Lake, Direct Lake & Direct Lake

3 syytä ottaa Fabric käyttöön nyt – Direct Lake, Direct Lake & Direct Lake

Microsoft julkaisi viime vuonna uuden analytiikka- ja data-alustaratkaisunsa nimeltä Microsoft Fabric, joka tehostaa huomattavasti datan käsittelyä perinteisiin menetelmiin verrattuna. Erityisen huomionarvoinen on sen Direct Lake -ominaisuus, joka tarjoaa merkittävää potentiaalia raportoinnin kehittäjille. Mutta mikä tarkalleen ottaen on Direct Lake ja miksi sen hyödyntämiseen tulisi valmistautua nyt?

Pähkinänkuoressa Microsoft Fabric on tuttua Power BI -pakettia laajentava osa, joka auttaa yrityksiä hyödyntämään dataa entistä paremmin, parantamaan tuotteitaan ja palveluitaan, tehostamaan toimintaansa sekä tekemään parempia liiketoimintapäätöksiä. Kun vanhaa kunnon Power BI:tä on totuttu käyttämään vain analytiikan ja raportoinnin toteuttamiseen, uudenkarhea Fabric ulottaa sen ominaisuudet analytiikan ulkopuolelle sisältämään kokonaisvaltaisen data-alustan ja data science ominaisuudet, analytiikan – sekä kaiken tarvittavan tiedon varastointiin ja käsittelyyn.

Datan käytettävyys on kaikkien yritysten asia, ei vain isojen yritysten. Fabric yhdistää useita Microsoftin data- ja analytiikkatyökaluja (Power BI:n, Azure Synapsen ja Azure Data Factoryn uudet ja olemassa olevat komponentit) yhdeksi, saumattomaksi käyttökokemukseksi.

Sen käyttöönotto on helppoa, sillä käyttöliittymä on Power BI:n käyttäjille tuttu ja toimii hyvinkin samantyyppisellä logiikalla. Microsoftin maailmaan tutustunut ottaa ensimmäiset askeleensa Fabricissa sukkelasti, sillä käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä.

Direct Laken avulla olet aina askeleen edellä

Perinteisiin Power BI -tietomalleihin verrattuna Microsoft Fabricin kruununjalokivi on kuitenkin sen Direct Lake -ominaisuus, joka tuo kokonaan uuden ulottuvuuden tiedonhallintaan. Esimerkkejä Direct Laken parhaista ominaisuuksista ovat:

1. Hienojakoinen datan päivitys – supertehokasta tiedonhallintaa

Perinteiset Power BI -tietomallit vaativat usein koko tietomallin datan uudelleenlataamisen datan päivittämiseksi. Tämä on sekä aikaa että resursseja kuluttavaa. Direct Lake mullistaa pelin mahdollistamalla yksittäisten rivien päivittämisen ja lisäyksen tietomalliin helposti.

2. Reaaliaikaiset oivallukset ja nopeutunut päätöksenteko

Direct Lake ei pelkästään päivitä dataa nopeammin, vaan se myös mahdollistaa datan saamisen lähes reaaliajassa raporteille. Käytössäsi ovat aina uusimmat tiedot ja pystyt tekemään tietoon perustuvia päätöksiä nopeasti.

3. Kapasiteetin älykkäämpi hyödyntäminen

Direct Lake hyödyntää älykästä muistin hallintaa parantaakseen suorituskykyä ja vähentääkseen kapasiteetin turhaa käyttöä. Se lataa muistiin datasta vain ne sarakkeet, joita tarvitaan käytettyjen raporttien laskentaan, ja jatkokyselyt käyttävät aina näitä valmiiksi muistiin ladattuja tietoja, jotta analyysit ovat nopeampia ja tehokkaampia.

Fabric sopii kaikille yrityksille, jotka haluavat hyödyntää dataa paremmin ja menestyä. Se on helppokäyttöinen ja skaalautuva, joten kaikki voivat hyödyntää sen tehoa. Fabricissa löytyy myös tarvittavat työkalut kattavan tietovarastoinnin ja analytiikan toteuttamiseksi.

Milloin Direct Laken ja Fabricin käyttöönotto kannattaa?

  • Power BI on jo käytössä analytiikassa: Fabric integroituu saumattomasti Power BI:n kanssa ja tarjoaa tehokkaampia ratkaisuja raportointiin ja analytiikkaan.
  • Pohdit uuden analytiikkatyökalun käyttöönottoa: Fabric on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu, joka tarjoaa kaiken tarvittavan datan hyödyntämiseen.
  • Käytössäsi on Databricks lakehouse: Fabric toimii suoraan Databricksin delta-tiedostojen kanssa, mikä tekee tiedonhallinnasta entistä helpompaa ja tehokkaampaa.
  • Haluat kilpailukykyisen hinnoittelun: Fabric tarjoaa kaiken samassa paketissa edulliseen hintaan. Toiminnallisuuksiltaan se sopii kaikille pienyrityksistä suurimpiin toimijoihin.

Microsoft panostaa valtavasti tuotteidensa jatkokehittymiseen ja erityisesti Fabricin kohdalla luvassa on lähitulevaisuudessa reippaasti uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi Fabricin uusi Public Preview -ominaisuus mahdollistaa tietokantojen automaattisen peilauksen Fabriciin, mikä parantaa tietojen saatavuutta, häiriöiden sietokykyä ja suorituskykyä. Ominaisuuden käyttöönotto on helppoa ja se vaatii vain tietokannan ja peilauskohteen määrittämisen.

Kiinnostuitko Fabricista? Varaa maksuton kartoitus ja esittelemme Fabricin sekä Power BI:n mahdollisuudet yrityksellesi.

Katso myös videomme Fabricin mutkattomasta käyttöönotosta ja opit samalla kuinka luot Direct Lake -raportin vaivattomasti.

Microsoft Fabric käyttöön 6 minuutissa

.